12.11.2015. 8:50
0
Švicarski jazz trio Vein večeras u Sarajevu
Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini u saradnji s Muzičkom akademijom u Sarajevu organizirat će večeras u Muzičkoj Akademiji Sarajevo koncert švicarskog jazz trija Vein.

Jazz trio iz Bazela podjednako uvrštava u svoj repertoar kompozicije Duka Ellingtona, Georgea Gershwina i ostale tradicionalne jazz utjecaje, kao i vlastite kompozicije poput onih koje se nalaze na njihovom posljednjem albumu "Jazz Talks".

Vein trojac kojeg čine Florian Arbenz, Thomas Lähns i Michael Arbenz pokreće znatiželja koja ne poznaje granice i želja za eksperimentiranjem. Dok evropska publika uživa u raznolikosti Veinovih izvedbi i širokom spektru različitih zvukova i koncepata, američke jazz zvijezde dive se njihovom jedinstvenom i originalnom stilu.

Trio Vein će također izvesti radionicu za studente Muzičke akademije u petak, 13. novembra.

Švicarska podstiče interkulturalnu razmjenu među umjetnicima i profesionalcima u sferi kulture, od muzike i književnosti do pozorišta i filma. Ambasada Švicarske u BiH razvija i održava platformu za razmjenu znanja, profesionalnog iskustva i kreativnosti među umjetnicima i publikom u obje zemlje. Koncert i radionica sa jazz triom Vein predstavljaju dio programa saradnje Vlade Švicarske na području kulture, saopćeno je iz Ambasade Švicarske u BiH.

(FENA) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.