12.5.2016. 14:11
0
Dalal: Nisu nas ogradili bodljikavom žicom, ali jesu zidovima predrasuda
Dalal Midhat-Talakić, bh. predstavnica na Eurosongu, poslije brojnih komentara u medijima, o neprolasku naše ekipe u finale, izjasnila se na Facebooku:
"Naš posao nije samo pjevanje, pisanje pjesama ili muziciranje, naše glave ne služe samo za nove modne stilove. Mi moramo podići glas i skrenuti pažnju na ono što se desilo nama, a i dalje se dešava. 
Nas nisu ogradili bodljikavom žicom ali jesu zidovima predrasuda jer dolazimo iz Bosne i Hercegovine. Taj osjećaj sam imala sa 11 godina kada sam protjerana iz svoga doma, taj osjećaj je cijeli život imao moj otac jer je druge boje kože, taj osjećaj imam i danas kada me odvoje na aerodromu zbog pasoša ili boje moje kože, vjere, imena. 

Taj osjećaj imaju svi koji se vole a ne smiju, koji su drugaćiji od zadatih idealnih kriterija, koji nose bradu jer je to u modi u cijeloj Evropi, ali samo mi ne smijemo jer će nas nazivati raznim imenima. Jer dolazimo iz BiH. Jer naša zemlja, nažalost ima takav image u svijetu. 

Hvala švedskom SVT-u koji je kao glavnu vijest objavio da je napokon jedna zemlja stisnula zube i rekla svoje mišljenje o trenutnoj krizi, ali i prijašnjim krizama koje je Evropa mogla spriječiti, ali nije, kroz nastup na Eurosongu. 

Ta zemlja se zove Bosna i Hercegovina. S ponosom sam dio tog tima koji je ove godine bez ikakve podrške drzave, bez ijednog budžetskog dinara, sam našao komercijalne sponzore i ulozio svoj novac da obezbjedi učešće naše zemlje na Eurosongu. a zatim i plati prenos, da bi vi, naši dragi Bosanci i Hercegovci na našoj državnoj televiziji mogli pratiti sve tri noći ovogodišnjeg Eurosonga", napisala je Dalal.

(Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.