17.12.2017. 19:15
2
Balašević otkrio kome je upućena pjesma "Dno dna"
Poznati kantautor Đorđe Balašević priprema se za zagrebački koncert koji je zakazao za 26. decembra ove godine. Njegova kći Beba Balašević snimila ga je mobitelom dok je potpisivao knjige, a legendarni pjevač nosio je majicu s natpisom Zagreb.

Đole je u videu progovorio o svojim novim pjesmama. "Mati" je već osvojila sve njegove fanove, a sada je najavio još jednu koja ima naziv "Dno dna" i u kojoj ponovno progovara o političarima i društvu.

Njegove fanove ne treba podsjećati da je Balašević bio jedan od rijetkih pjevača koji je otvoreno govorio i pjevao protiv rata i tadašnje vlasti u Srbiji, a njegove kultne pjesme poput "Ne lomite mi bagrenje", "Čovek s mesecom u oku", "Sloboda-ne" i "Samo da rata ne bude" i danas se rado slušaju.

Balaševića su tokom rata zabranili na državnoj televiziji, a on se često šali da su ga zaboravili vratiti.

"Nikad me nisu mogli uplašiti. Imao sam privilegiran položaj pa me nisu mogli otpustiti s posla i najgore što mi se moglo dogoditi je bilo da me zaposle. Pjesma 'Dno dna' nije konkretno upućena sadašnjem premijeru, napisana je prije dvije godine", rekao je Đole pred kamerom Bebina mobitela, a fanovi su jedva dočekali što je to i ko je to 'Dno dna' u Srbiji i regiji, prenos Index.

Balašević će održati koncert u Sarajevu u dvorani Mirza Delibašić - Skenderija 17. februara 2018. godine.

Posljednji put Đorđe Balašević je nastupio u Sarajevu 25. aprila 2015. godine u Zetri, gdje je priredio koncert za pamćenje za blizu 15.000 ljudi, prenosi N1.


(Admir Oručević)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.