4.8.2019. 10:20
0
Alen Nurkić novom pjesmom preispituje običaj: Je li bitnija kesa ili dobro raspoloženje koju donose gosti
Muzičar Alen Nurkić prije nekoliko dana publici je predstavio interesantan spot za pjesmu "Trebal' kesa".

Spot je sniman u Africi i gostovao je član Masai plemena iz Kenije. 

U pjesmi neobičnog imena je obradio temu vezanu za našu tradiciju i običaje.

- Pjesma "Trebal' kesa" posvećena je svima koji su nekad obećali da će se javiti za kafu, a nisu nikad – kazao nam je Alen.

U pjesmi se, također, govori o problemu zagađenja plastikom i običajima koje slijepo pratimo kada krenemo u goste, ne dovodeći u pitanje njihovu suštinu. 

Konkretno Nurkić preispituje običaj "nošenja kesa" u goste, koji nas je iz obaveze ili finansijske nemogućnosti u datom momentu, doveo do toga da se sve manje viđamo i družimo s prijateljima, pa i rodbinom, prenosi Avaz. 

- Najbitnije je da neko sa sobom donese dobro raspoloženje – ističe on i dodaje: 

-Slažem se da tradicija ima bitnu ulogu u iskazivanju identiteta, ali neke običaje treba preispitati i ne raditi ih automatski, vodeći se narodnom "tako treba" – objašnjava na kraju Alen.


(Lejla Trle) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.