17.10.2019. 17:27
1
Samardžić: Pjesme sam posvetio ženama
Željko Samardžić je i dalje, nakon višedecenijske karijere, tražen pjevač. Pojedine su mu pjesme postale evergrin, a neke “ušle u kafanu”.

Kaže da nikome posebno nije posvećen hit “Bezobrazno zelene” jer “Uvijek se nađu neke bezobrazno zelene oči. Mada ja smatram da mogu biti i plave, crne… Neka budu vesele”, a da najviše voli da pjeva balade. Izdvaja “Sipajte mi još jedan viski” kao omiljenu pjesmu, a ona je, kao i većina njegovih hitova, posvećena ženama.

“Svaka se može naći u tim pjesmama. One osjete emociju”, tvrdi Željko koji je uvijek okružen ženama, ćerkama i suprugom.

“Kao otac tri ćerke, to je najljepše. Meni nikada nije nedostajalo ništa i to je divno”, hvali se pjevač koji napominje da nikada nije imao dilemu “karijera ili porodica” jer svoje bližnje smatra saradnicima.

“Mogu reći da smo svi zajedno ušli u ovo što se zove moja karijera i nekako se zajedno i nosimo sa tim. Oni su moji savjetnici i kritičari. Prvi su tu da prokomentarišu pjesmu, nastup, koncert. Prosto, svi uživamo u tome”, navodi popularni Mostarac.

Željko prati rad mladih izvođača ali ne planira duete sa nekim od njih. Spremio je pjesmu sa bendom Crvena jabuka, a ne odstupa ni od imidža koji trenutno promoviše.

“Ja sam čovjek koji se prilagođava, tako da kad mi ovo izdanje dosadi, mijenaću nešto novo”, ističe Željko.

Kaže da od malih nogu pjeva i priznaje da nije očekivao uspjeh na muzičkoj sceni.

“Meni se to dogodilo u ozbiljnim godinama”, objašnjava on.

“Ne mogu da zamislim kako bi mi izgledao život bez muzike. Zaista je velika privilegija raditi i živjeti od posla koji volite. Muzika mi je donijela i u duhovnom i u materijalnom smislu sve ono što me danas čini srećnim i zadovoljnim čovjekom”, kaže Samardžić.

(Alen Avdić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.