24.4.2020. 12:11
0
„Dobro je, može i gore”, novi singl sarajevskog benda Rock Redukcija
Sarajevski bend Rock Redukcija uz vokalnu podršku grupe Helem Nejse i Zlatana Karića pokušaće osvojiti publiku novom pjesmom koja ima specifičan naziv “Dobro je, može i gore”.
Da može bolje i više navikli su nas iz Rock Redukcije. Njihovo nastojanje da okupe vrhunsku ekipu muzičara i ovaj put nije izostalo. Tako da su ovaj put u realizaciji pjesme “Dobro je, može i gore” učestvovali Jugo Emir - solo gitara /Letu Štuke, Bojan Crnogorac – bubanj /Konvoj/, Darko Beus – truba /Sarajevo Big Bend/ i stalni članovi RR, Darko Hrgić - bas, autor /Rock Redukcija/ i Jasmir Musabegović - gitara, autor /Rock Redukcija/.

Posebni gosti na pjesmi su članovi popularne sarajevske hip-hop grupe Helem Nejse, Admir Čular, Amer Čanković, Toshi domaćin, a pjesmu predvodi popularni bosanskohercegovčki pjevač i kantautor, Zlatan Karić.   

Producent novog singla koji je snimljen u studiju BHT 1 je Adnan Dado Mušanović.

Pjesma “Dobro je, može i gore”, četvrta po redu, koju nam je Rock Redukcija pripremila, predstavlja i muzičko i tekstualno osvježenje na domaćoj sceni, ali i svojevrsni bunt prema situaciji i vrijednostima koje nam nameće današnje društvo. Iz skoro svih stihova proizilazi nezadovoljstvo trenutnim stanjem na koje svako, ko je normalan, nije imun. Pjesma se bavi i najvećim pitanjem današnjice – ostati ili otići. 

Ujedno, pošto su autori teksta preživjeli djetinjstvo u ratu, i svjesni su jako dobro,  da može biti gore, pjesma predstavlja indikator svega negativnog što nas svakodnevno okružuje u našem društvu, i priželjkuju promjenu koja će im omogućiti svijetliju budućnost.

Podsjećamo, ovaj sarajevski bend već je izdao tri pjesme od kojih je posljednja - “Nagrada” naišla na veliki interes kod  slušalaca.

Nemaju namjeru stati u svojim nastojanjima da prave muziku. Nove autorske pjesme već spremne čekaju nove izvođače, nove učesnike, nove ideje u realizaciji – navode iz Rock Redukcije. 
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.