29.11.2021. 16:35
0
"Srčani udar" i Zlatan Ćehić Ćeha objavili treći duet
Grupa „Srčani udar“ već nekoliko godina uspješno sarađuje sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, Bišćaninom sa adresom u Zagrebu i bivšim članom "Divljih jagoda". Kao rezultat toga došla je i treća zajednička pjesma koja nosi naziv „Svijet poludjelih kraljeva".

Grupu „Srčani udar“ uz Dejana Đurkovića Engleza čine vokal i gitara Slobodan Boban Vitas, Dragan Rušić Profesor na klavijaturama, Ademir Vaske Brčanović na bubnjevima i basista Branislav Vilić, a svi oni su više nego zadovoljni prvim reakcijama publike na ovaj duet.  

- Zadovoljstvo je raditi sa Ćehom. On je prvenstveno jako dobar čovjek, fenomenalan pjevač, muzičar i producent, pa je i ova saradnja spontano prešla u veliko prijateljstvo. Sve je počelo saradnjom na duetu "Još malo vatre i dima" 2018. godine, koji je se našao i na Top listi Radio BG 202. Zatim je 2020. godine došla "Divlja Merry" i ovo je već treći duet koji smo radili sa Ćehom. Napisao sam mu i nekoliko pjesama za njegov solo album koji je još u pripremi, a jedna od njih "Vrelo Bosne" je već objavljena za Croatia Records – kaže Dejan Đurković, lider „Srčanog udara“. 


- Svijest je, nažalost, evoluirala do te mjere da danas svako sebi uspješno nađe argumentovano opravdanje za bilo kakvu glupost, korporacije upravljaju državama, države manipulišu narodom... Ovo je svijet poludjelih kraljeva – govori Englez. 


Pjesma "Svijet poludjelih kraljeva" je također nastala spontano kao posljedica i naš odgovor na sve što se događa u svijetu. 

- Pjesma je lijepa i nudi jednostavnu, pozitivnu životnu poruku shvatljivu svakom čovjeku. Svi smo mi s nekim razlogom u ovom životu i treba prije svega zauzeti pozitivan životni stav i širiti dobre vibracije oko sebe jer sve drugo je besmisao – zaključuje Ćehić.



(Amer Mujezinović)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.