26.2.2024. 13:35
0
U Sarajevu u srijedu promocija novog albuma "Hora Hamza"
U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, u srijedu, 28. februara, bit će održana promocija novog albuma sarajevskog „Hora Hamza“.

Riječ je šestom albumu ovog hora, koji nosi naziv „Iskreno“, a na kojem je sastav radio posljednjih nekoliko godina. Promocija će biti održana u sali Općine Novi Grad, sa početkom u 20 sati.

"Album 'Iskreno', zapravo predstavlja jednu vrstu akumulirane energije koja se generirala u nama od posljednjeg našeg objavljenog albuma 'Sakija'. Dugo sa čekalo, da! Ali mislim da je ipak bilo potrebno neko vrijeme kako bi 'voćka sazrela' da bi na kraju bila slatka i ukusna. To ipak ne ide na komandu. Jednostavno mora da se desi", rekao je član hora Jusuf Šito.

- Ono po čemu bismo 'Iskreno' odvojili od našeg prethodnog studijskog rada, svakako jeste to da je ovo prvi album na kojem smo, pored do sada naše ustaljene prakse – gdje sam nekako ja u glavnom profiliran kao autor tekstova i muzike – i u svim ostalim produkcijskim i post produkcijskim segmentima: od pisanja aranžmana, grafičkog rješenja covera, planiranja i produkcije video-spotova, zapravo učestvovali direktno mi, članovi Hora. Zaista smo izuzetnoponosni na konačan rezultat svega što smo skupa uradili. Svakako da je to bio jedan poseban izazov i krupan zalogaj koji smo ispred sebe postavili, ali na kraju, kao što već rekoh, mislim da možemo biti ponosni i zadovoljni konačnim ishodom. Jedan ovakav poduhvat da smo iznijeli – u glavnom – sami, moram priznati da sam i sam pomalo bio skeptičan. Samo se još nadamo da će i komentari publike i ostale javnosti biti barem približni našim. Ipak, to je ono što će na kraju dati konačan sud o projektu - Kenan Hadžifejzović.

Imer Dulaš, također član hora, kazao je kako koncepcijski, uvijek pokušavaju biti svježi i originalni.

- Upravo na tom fonu smo osmislili i promociju albuma 'Iskreno'. Mislim da do sada u našoj – a da budem iskren nisam vidio nešto slično igdje drugo, a tražio sam! – javnosti na sličan način nije urađena promocija novog materijala. To je možda još jedan razlog više da se u srijedu veče družimo u Kino sali Novi Grad - rekao je Dulaš.

- Mnogo ljudi je definitivno utjecalo na naš razvoj. Ali poseban sentiment naravno gajimo prema onima koji su vjerovali, i bili uz nas na samom početku nekog našeg, hajde da kažemo, ozbiljnijeg rada. Naravno, njima dugujemo mnogo. Na jedan ili na drugi način, mi smo zapravo plod tog njihovog vjerovanja u nas - rekao je Edin Cviko.

Ulaz na promociju je slobodan.

Hor Hamza
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.