28.2.2024. 18:09
0
Nijemci moraju mijenjati stih u pjesmi za Eurosong: Koristili su zabranjenu riječ
FOTO: screenshot/instagram
Isaak, njemački pjevač koji predstavlja Njemačku na ovogodišnjem Eurosongu, u svojoj pjesmi Always On The Run mora mijenjati tekst.

"No one gives a shit about what’s soon to come", stih je koji se treba promijeniti. Naime, prema pravilima direkcije riječ "shit" je među zabranjenima, pa Isaak mora mijenjati ili cijeli stih ili samo tu riječ.

I on se oglasio o toj naredbi. "Pobrinut ćemo se za to, već smo razmišljali o tome, neće biti problema", rekao je Isaak. 



U pravilima natjecanja stoji da u pjesmama koje se izvode na Eurosongu nije dopušteno koristiti psovke i ružne riječi. Rad na odabranim pjesmama za Eurosong dopušten je do 11. marta.

"Pjevači koji učestvuju na Eurosongu službeno moraju predati svoju pjesmu najkasnije do 11. marta. Do tada mogu raditi na njima", kazala je glasnogovornica NDR-a, njemačke državne radiodifuzne korporacije.

Urednički tim NDR-a prethodno je odabrao osam izvođača, a pobijedio je Isaak. Nijemci su prošle godine imali loš plasman na Eurosongu, no ove godine nadaju se boljem rezultatu.

Isaak se natjecao u njemačkom X-Factoru, a potom je pobijedio u talent showu Show Your Talent. Kao članica velike petorke, Njemačka se ne natječe u polufinalu već ima direktan plasman u finale. 

(Aldin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.