25.2.2015. 23:57
0
Paljenje u Sarajevu je Dodikov odgovor na podršku Naseru Oriću!
Šta je Stranka demokratske akcije uradila po pitanju sankcionisanja njihovih kadrova koji su odgovorni za nezakonsko upošljavanje u državnim i javnim institucijama, te za kadrove stranke koji su odgovorni za lošu privatizaciju? Sudeći prema mišljenju Šemsudina Mehmedovića: Ništa!
Zbog toga je moje izlaganje na Glavnom odboru bilo u tom tonu. Mogli smo, ali nismo. Moramo priznati sami sebi i javnosti da imamo dio odgovornosti zbog nastale situacije“, objasnio je Mehmedović.

On ističe da je predlagao smanjenje plata u Parlamentu BiH, ali te promjene koči entitetski način glasanja. Njegovu su inicijativu podržali uglavnom parlamentarci iz FBiH.

Ovi iz RS-a se pozivaju na ustavnu odredbu koja kaže da se ne može izabranim dužnosnicima mijenjati plata tokom mandata“, tvrdi Mehmedović.

Mehmedović aktuelne proteste, tačnije nasilne koji su se dogodili 7. februara, povezuje sa prijetnjama Milorada Dodika.

Treći i ujedno posljednji dio intervjua sa Šemsudinom Mehmedovićem možete pogledati u petak.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.