26.2.2015. 0:03
0
„Samo dva napadača su rizik, ja bih pozvao još kojeg“
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić je u ponedjeljak objavio spisak od 24 reprezentativca koje je pozvao na pripreme pred predstojeći Mundijal. Spisak reprezentativaca je izazvao snažne reakcije u bh. javnosti, uglavnom u vezi sa (ne)opravdanim pozivima pojedinim fudbalerima.
Predrag Pašić dobro poznaje Safeta Sušića, s obzirom da su bili saigrači u FK Sarajevo, a poznaje i prilike u bh. fudbalu, pa je u intervjuu za Source.ba portal prokomentarisao pomenuti spisak.

Safet je čovjek koji je predan u svemu ovome što radi i ja potpuno vjerujem da je na osnovu svojih saznanja i iskustava izabrao momke koji su u ovom trenutku, po njegovom mišljenju, najbolji. Ne smatram da je bilo kog igrača stavio iz nekog drugog razloga“, izjavio je Pašić.

Pašić dodaje da se njegov spisak, kada bi on bio selektor, ne bi mnogo razlikovao od Sušićevog spiska, ali bi bilo nekoliko izmjena.

Mislim, onako kako ja vidim, dva napadača bi možda predstavljali neki rizik ako se desi nekakav nesretan slučaj. Možda bih pozvao još kojeg napadača“, ističe Pašić.

Ervin Zukanović, fudbaler koji je karijeru započeo u Školi fudbala „Bubamara“, se našao na spisku, što je posebna satisfakcija za Pašića. Međutim, jedan od igrača koji se već duži niz godina spominje u kontekstu reprezentacije, ali nikada nije dobio priliku, je Edin Cocalić. On je također prve fudbalske korake napravio u „Bubamari“.

Govorili smo i o očekivanjima od reprezentacije BiH na narednom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Pašić ističe kako je prolaz u drugu fazu takmičenja realan i objektivan cilj. Međutim, ukoliko ne uspijemo u tome, ne smijemo biti nezadovoljni s obzirom da je sam plasman na Mundijal velika stvar.

O navedenim temama, ali i o još nekim, smo govorili u prvom dijelu razgovora sa Predragom Pašićem, legendom FK Sarajevo i vlasnikom Škole fudbala „Bubamara“.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.