26.2.2015. 0:03
0
„FK Sarajevo mi na primitivan način pokušava oteti ono što sam gradio!“
Drugi dio intervjua sa Predragom Pašićem smo započeli razgovorom o njegovom angažmanu u FK Sarajevo. Pašić ističe kako je imao namjeru da klub usmjeri ka proizvodnji mladih igrača, ali je nakon pet mjeseci odustao.
Taj projekat, koji sam želio, nažalost nije prošao. Mi smo imali problem prije svega infrastrukture i uslova za koje sam se ja tih pet mjeseci borio i bio sam se skoro izborio, tj. da stadion Koševo dobijemo na upravljanje. To nažalost nije prošlo. Ja sam otišao iz Sarajeva i to je ostalo i dan danas problem FK Sarajevo“, izjavio je Pašić.

Govoreći o FK Sarajevo, dotakli smo se i aktuelnog spora između Predraga Pašića i FK Sarajevo u vezi sa fudbalskim terenima koje koristi Škola fudbala „Bubamara“.

Ja lično imam problem sa klubom u kojem sam ponikao, u kojem sam lomio obadvije noge i obadvije ruke, a to je upravo ta infrastruktura i želja FK Sarajevo da mi na jedan primitivan i vrlo bezobrazan način oduzmu ono za šta sam se borio 20 godina“, tvrdi Pašić.

On ističe da će uvijek voljeti Sarajevo, te da mu ga niko neće iz srca otjerati, te da se i sam ponudio da vodi Akademiju FK Sarajevo.

Predrag Pašić je tokom agresije na BiH pokrenuo rad Škole fudbala „Bubamara“, kroz koju je u godinama postojanja prošlo nekoliko hiljada dječaka. Tom smo temom završili drugi dio intervjua sa Pašićem, a preostaje nam još jedan, treći dio, kojeg ćete moći pogledati uskoro.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.