26.2.2015. 0:09
0
Košarkaš Barcelone: Lijepa je Barcelona, ali Sarajevo je Sarajevo!
Evropska košarkaška organizacija FIBA Europe je odlučila da Emir Sulejmanović, mladi bh. košarkaš, još uvijek ne može nastupati za reprezentativne selekcije naše zemlje.
S obzirom da je prethodno nastupao za omladinske selekcije Finske, tamošnji Košarkaški savez ne dozvoljava nastup Sulejmanoviću za selekciju BiH, a ta borba traje već tri godine. Prema svemu sudeći, ovaj mladi košarkaš Barcelone će morati čekati do 21. godine kako bi obukao dres reprezentacije BiH.

Emir je rođen u selu Luke u blizini Srebrenice 13. jula 1995. godine. U Finsku je došao kao jednogodišnjak i tu je napravio prve košarkaške korake. Nastupao je za omladinske selekcije te zemlje, kada su ga na jednom turniru zapazili skauti ljubljanske Olimpije. U Ljubljani je boravio dvije godine, a za prvi tim je debitovao u Euroligi protiv velikog Real Madrida. Uslijedio je poziv Barcelone, koji se nije mogao odbiti.

Uprkos činjenici da Sulejmanović neće imati pravo nastupati za našu selekciju košarkaša do 20 godina na predstojećem Evropskom prvenstvu, on svakodnevno trenira sa svojim vršnjacima i budućim saigračima u reprezentaciji BiH.

Prva sezona u Barceloni je iza njega, a svim navedenim iskustvima, reprezentaciji BiH, te o rodnom kraju smo razgovarali u intervjuu sa ovim sjajnim košarkašem.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.