21.3.2017. 18:50
0
Tuzla dobija Njemački centar za robotiku
Njemački centar za robotiku - DKR bit će otvoren sutra u Tuzli (SKPC Mejdan). DKR će služiti za edukaciju, a Centar će u sklopu svojih aktivnosti pružati i savjetodavne usluge u procesu modernizacije regionalne industrije.

Masterwerk GmbH je firma koja je odgovorna za pokretanje projekta, dok je MBT BH d.o.o. partner na projektu.

Njemački centar za robotiku je dio develoPPP.de programa koji podržava njemačko ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj - BMZ, a provodi se preko sequa gGmbH.

- Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta jeste edukacija i sticanje znanja i vještina na polju robotike - rekao je direktor Masterwerka Muamer Babajić, saopćio je PR Masterwerk tim. 


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.