24.2.2020. 17:03
0
BHK CIGRE - Vanredno izdanje časopisa Bosanskohercegovačka elektrotehnika
Bosanskohercegovački komitet (BHK) Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (CIGRE) i u 2020. godini nastavlja uspješnu izdavačku aktivnost u okviru koje će biti objavljen redovni broj časopisa Bosanskohercegovačka elektrotehnika i vanredno izdanje posvećeno računarskim, numeričkim i matematičkim metodama u elektrotehnici.

Ovaj plan usvojen je na posljednjoj sjednici uredničkog odbora i uredničkog vijeća na kojoj je konstatovano da je interesovanje autora za saradnju sa časopisom u porastu, rečeno je Feni u BHK CIGRE.

Urednica časopisa Tatjana Konjić informisala je da je tokom promocije časopisa na digitalnim kanalima (Facebook i Linkedin) u januaru ove godine registrovano oko 1.000 pregleda stalnih i potencijalnih saradnika i čitalaca iz deset zemalja. Za promociju je poslužio trinaesti broj u kojem je objavljeno jedanaest stručnih radova domaćih i stranih autora.

Za predsjednika Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRE Edhema Bičakčića izuzetno je važno da je relevantnost ovog časopisa potvrđena i njegovim prihvatanjem u bazama Inspec i EBSCO, pa je najavio da će CIGRE u narednom periodu raditi na tome da ga kao takvog prihvati Scopus i Compendex.

Pripremanje vanrednog časopisa povjereno je dvojici urednika Ismaru Voliću sa koledža u Bostonu i Samiru Avdakoviću sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Dostavu radova, između ostalih, najavili su autori iz SAD-a i Australije. Rukopisi bi u redakciju trebalo da stignu do 1. marta, a konačna verzija do 15. juna. 

(Fena)

BHK CIGRE
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.