8.3.2019. 10:22
0
Paketiće prve pomoći za postoperativni oporavak će dobiti 1.450 žena operisanih od karcinoma dojke u BiH
Paketiće prve pomoći za postoperativni oporavak ove godine će dobiti 1450 žena operisanih od karcinoma dojke u Bosni i Hercegovini. Paketić sadrži pamučnu protezu, lopticu za vježbanje ruke, tri kreme za njegu kože, potkošulju i brošuru “Sve o karcinomu dojke”.

Uz podjelu paketića prve pomoći novooperiranim ženama dijelit će se i jastučić SRCE koji i ove godine u svojim udruženjima u cijeloj BiH prave žene koje su pobijedile rak dojke. Jastučić simbolično pruža emocionalnu i fizičku podršku oboljelim ženama, ublažava bol od hirurškog reza, štiti od slučajnih udaraca, pomaže ublažiti edem i napetost ramena. Uz ovo srce žene znaju da nisu same i da neko misli na njih.

Podjela paketića prve pomoći samo je  jedna od aktivnosti Udruženja “Think pink – Zajedno smo jedno”. I ove godine sva sredstva skupljena od registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure” utrošit će se i za besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje, projekte podizanja svijesti o kracinomu dojke i promociju zdravlja svake žene u državi, omogućavanje psihosocijalne podrške za žene koje prolaze ili su prošle kroz bolest, edukaciju srednjoškolaca u našoj zemlji.

Kruna ovogodišnjih aktivnosti bit će trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” koja se u BiH održava od 2008. godine, i kojoj se svake godine priključuje sve veći broj učesnika. Svojim saosjećanjem i aktivnim učešćem zajednički radimo na promociji zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke. Podsjećamo, za prošlogodišnju trku registriralo se 8000 učesnika. 

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.