31.10.2019. 13:14
0
Ivanka Trump promoviše prosperitet žena u Maroku
Ivanka Trump sprema se promovisati svoj program ekonomskog razvoja žena na predstojećem putovanju u Maroko.

To će joj biti treće putovanje u inostranstvo ove godine u sklopu promocije Ženske inicijative za globalni razvoj i prosperitet, koja je pokrenuta u februaru kako bi pomogla ženama u zemljama u razvoju.

Kći i viša savjetnica predsjednika Donalda Trumpa posjetit će sjevernoafričku zemlju početkom novembra, saopćila je Bijela kuća. Konkretni datumi putovanja nisu objavljeni.

U izjavi za agenciju Associated Press Ivanka Trump rekla je da je Kraljevina Maroko cijenjeni američki saveznik koji je "postigao napredak" pod kraljem Muhamedom VI u promovisanju ravnopravnosti spolova.

U augustu je uputila podršku marokanskoj vladi nakon što je započela postupak izmjena zakona o nasljeđivanju, koji kaže da bi žene trebale dobiti upola manje nasljedstva od muškaraca.

Ivanka Trump putovat će sa Seanom Cairncrossom, izvršnim direktorom Millennium Challenge Corp, nezavisne američke agencije za vanjsku pomoć koja pruža bespovratna sredstva zemljama u razvoju kako bi pomogla promovisanje ekonomskog rasta, smanjenje siromaštva i jačanje institucija.

Sastat će se s vladinim zvaničnicima i lokalnim čelnicima u glavnom gradu Maroka, Rabatu i u Casablanci, kako bi razgovarali o tome kako pomoći ženama u regiji da steknu mjeru ekonomske nezavisnosti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.