26.11.2023. 22:26
0
Natalie Portman: Djeca ne bi trebala raditi u Hollywoodu
FOTO: Instagram
Slavna glumica Natalie Portman započela je svoju dugu filmsku karijeru kada je imala samo 12 godina - ulogom u filmu Luca Bessona Léon: The Professional.

No oskarovka, koja danas ima 42 godine, smatra da djeca ne bi trebala raditi u Hollywoodu.

"Ne bih ohrabrivala mlade ljude da idu u ovo. Ne mislim nikad, ali dok su još djeca, ne", rekla je glumica nedavno za Variety.

Ipak, Portman ne žali što je svoju glumačku karijeru započela u pretpubertetskim godinama jer su je roditelji mogli čuvati dok je bila na setu.

"Osjećam se sretnicom što nisam bila ozlijeđena, ali zasluge za to pripisujem i mojim pretjerano zaštitničkim, divnim roditeljima. Ne voliš to kad si dijete, ali zahvalan si kad odrasteš. Čula sam previše loših priča i mislim da djeca ne trebaju biti dio toga", objasnila je zvijezda Thora.

Portman je sada mama dvoje djece: Alepha (12) i Amalije (6). Marvelova glumica već je ranije u podcastu Daxa Sheparda Armchair Expert govorila o svom tinejdžerskom životu kada je već počela biti u središtu pozornosti.

Napomenula je da joj zbog toga što je imala 12 godina na snimanju Leona "nisu dopuštali da se izrazi onakvom kakva jest".

"To što sam bila seksualizirana u djetinjstvu oduzelo mi je moju vlastitu seksualnost jer sam se bojala", dodala je.

Portman se i 2018. prisjetila kako su je muškarci pretjerano seksualizirali kad je bila tinejdžerica. Ispričala je na Ženskom maršu kako bi, kad bi otvorila svoju poštu obožavatelja, bilo fantazija o silovanju koje su muškarci pisali o njoj.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.