11.10.2016. 17:33
0
RSBiH zabranio Marijani Sorak da igra sa maskom na licu
Rukometašica tuzlanskog Jedinstva Marijana Sorak neće ubuduće moći igrati na zvaničnim utakmicama s maskom na licu, definitivan je stav čelnika RSBiH, nakon što su se pojedini klubovi iz Premijer lige BiH žalili da nošenje zaštitne maske nije dopušteno propisima.

- Iako u Pravilniku o takmičenju RSBiH nema odredbe koja isključuje nastup s maskom na licu, odluka o zabrani nošenja zaštitnih rekvizita utemeljena je propisima EHF-a i time je na „slučaj Sorak“ stavljena tačka - rekao je Feni trener Jedinstva Zvjezdan Tomić.

U klubu su su obavili razgovor s Marijanom Sorak koja je prihvatila objašnjenje, ali je ostala čvrsta u namjeri da zbog operacije nosa i nemogućnosti nošenja zaštite ne prekida rukometnu karijeru.

- Igrat ću kada zatreba i čuvat ću se nove povrede koliko je to moguće – kazala je Sorak za Fenu.

U Jedinstvu su, ipak, odlučili da svoju vrsnu rukometašicu maksimalno zaštite, pa joj dopuštaju da lagano trenira bez maske, dok na zvaničnim utakmicama neće igrati.

- Nama je bitno da se posljedice operacije saniraju do 6. ili 7. kola kada nam predstoje utakmice s težim protivnicama. Do tada će se naša igračica potpuno oporaviti. Na žalost pojedinih klubova, koji su žalbama sportske motive stavili pod noge zarad trenutnih klupskih interesa, Marijana Sorak će i dalje biti član Jedinstva i s njom ćemo jurišati na najviši plasman – zaključio je Tomić.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.