28.4.2024. 15:52
0
Spartanci iz Sarajeva pobijedili Medvjede iz Sofije
Boris Mutafchiev
Boris Mutafchiev
Boris Mutafchiev
Boris Mutafchiev
Boris Mutafchiev
Boris Mutafchiev
Boris Mutafchiev
Jučer (subota, 27. april u 17 sati u Sofiji, Bugarska), Sarajevski Spartanci su odigrali uzbudljivu utakmicu sa Medvjedima iz Sofije u okviru trećeg kola Balkan Football League. Na samom početku, Spartanci su posrnuli, čineći niz pogrešaka koje su Medvjedi vješto iskoristili, dolazeći do uvjerljive prednosti od 13-0 do kraja prve četvrtine.

Ipak, Spartanci su odlučno odgovorili u drugoj četvrtini. Predvođeni iskusnim tandemom kvoterbeka Jasmina Salihovića i hvatača Tonya Gotovca, uz sigurne ruke Siniše Lazarevića, orkestrirali su impresivan preokret u drugoj četvrtini, preuzimajući kontrolu i odlazeći na poluvrijeme s tijesnom prednošću od 14-13.

Kontrolišući momentum, Spartanci su održavali svoj tempo tokom drugog poluvremena, braneći Medvjedima bilo kakvu šansu za oporavak. Vođeni trenerom Matthew Carver-om i kvoterbekom Salihovićem, te ojačani dinamičkim dvojcem trkača Samira Čaplje i Nermina Pašalića, uz sigurne ruke Damjana Ilića i stamenu ofanzivnu liniju, Spartanci su uspjeli održati svoju dominaciju na terenu.

U ključnom trenutku, Salihović je zapečatio sudbinu Medvjeda odlučujućim pogotkom iz polja, ne ostavljajući sumnje u ishod. Rezultat je na kraju glasio 23-20.

Sa ovom uzbudljivom pobjedom u gostima, Spartanci započinju svoju BFL kampanju na zaista spektakularan način, te se okreću narednom gostovanju u Kraljevu 19. maja.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.