6.5.2024. 9:45
0
Tomislav Spahović ostvario pobjedu u borbi večeri u Medulinu
Sinoć je u Medulinu došlo do uzbuđujućeg nastavka “FNC-omanije” jer je najbolja MMA organizacija održala svoju 16. po redu priredbu.

Tomislav “The Beast” Spahović (8-7) odnio je pobjedu protiv Maciejem Gradeckija (2-1) koji je pristupio borbi “short notice”. Istarski Medulin ugostio je sedam uzbudljivih borbi, a ovaj dvoboj se istaknuo kao botba večeri.

Spahovićeva pobjeda dodatno je začinila večerašnji spektakl, koji je bio popraćen nastupima ostalih boraca kao što su braća Sičaja, Capone, Giorgadze i drugi. Svi borci su zadovoljili granice težinskih kategorija na službenoj vagi, što je osiguralo da sve borbe budu službene i da borci dobiju svoje dogovorene honorare u cijelosti. Ovaj uspjeh dodatno potvrđuje da mediteranska klima pogoduje borcima prilikom procesa “weight cuta”.

Spahović je u stand-upu dominirao ovom borbom. Krenuo je snažno s low kickovima i djelovao je znatno eksplozivnije od svog protivnika. Treba istaknuti njegov prednji direkt iz prve runde, koji je bio vrlo učinkovit. Bez sumnje, prva runda pripala je borcu iz Sarajeva. Nakon bodova, Spahović je pobijedio Gradeckog.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.