16.1.2018. 18:18
0
Selektor Slovenije, Veselin Vujović, želio da brani sedmerac zbog skandalozne odluke sudija na meču protiv Njemačke
Slovenija i Njemačka podijelili su bodove odigravši 25:25 u skupini C Europskog rukometnog prvenstva, a utakmicu je obilježila kontraverzna sudačka odluka u posljednjim trenucima utakmice i dosuđeni sedmerac za Nijemce nakon pregleda video snimke.

Na Europskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj EHF je po prvi put na velikim rukometnim natjecanjima odlučio uvesti video tehnologiju, pa su suci, pod snažnim njemačkim pritiskom, posegnuli za tim rješenjem.

Nakon desetominutnog pregledavanja snimke posljednjih sekundi utakmice presudili kako je Blaž Blagotinšek onemogući Nijemcima izvođenje brzog centra u preostalih nekoliko sekundi utakmice te su mu dodijelili crveni karton i sedmerac za Njemačku koji je realizirao Tobias Reichmann za konačnih 25:25.

Selektor Slovenije, Veselin Vujović, toliko je bio razočaran odlukom sudija, da je odlučio da brani na golu svoje reprezentacije sedmerac kojeg će izvesti Nijemci. Ipak, sudije mu to na kraju nisu dopustile.

Slovenija je danas čak zaprijetila napuštanjem EP u rukometu zbog skandalozne odluke na njihovu štetu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.