4.10.2019. 21:06
0
Doček Amela Tuke u Zenici: Ja svoj narod i BiH nosim u srcu, hvala vam
Najbolji bh. atletičar i viceprvak svijeta na 800 metara Amel Tuka stigao je večeras u Zenicu gdje mu je upriličen spektakularan doček na stadionu Kamberovića polje. Nekoliko hiljada građana došli su podržati Amela i uveličati njegov uspjeh i srebrenu medalju sa Svjetskog prvenstva u Dohi. Na istom mjestu 2015. godine Amel je dočekan kada je osvojio bronzanu medalju u Pekingu. Izlazak na binu Kamberovića polje pratio je vatromet kao i skandiranje imena Amela Tuke.

Amel je danas doputovao u Sarajevo gdje su ga također dočekali brojni navijači, a odmah je istakao kako su ga emocije savladale već kada je sletio na tlo BiH. Doček mu je upriličen i u rodnom Kaknju, a centralna manifestacija je u Zenici.

Ogrnut zastavom BiH Amel se obratio prisutnima na Kamberovića polju pun emocija.

"Veliko hvala što ste došli i priredili mi ovaj doček od srca hvala. Vi ste moji. Izuzetno mi je drago da je moj trener večeras ovdje. On je najzaslužniji za moj uspjeh. Imao bih dosta toga da vam kažem. Prije četiri godine stajao sam ovdje i dijelili smo zajedno tu medalju. Sad sam na stepenici više. Prve moje misli kad sam prošao kroz cilj, bilo je upravo ovo, da podijelim radost sa vama. Koja bi svrha bila svega ovoga da nemam to podijeliti sa vama. Ja svoj narod, svoju zastavu, svoju BiH nosim u srcu. Budite ponosni Bosanci i Hercegovci, nemojte nikada zaboraviti svoje porijeklo, svoju vjeru, jezik", kazao je Tuka. 

On je kazao da mu porodica daje dodatnu snagu te se zahvalio svojim roditeljima.

"Od samog početka pripreme za ovu sezonu, pored mog trenera koji voli toliko Bosnu hvala mu, drago mi je da je iz Splita došla moja nutricionistkinja, moja psihologinja Jasna, prepustio sam se. Znao sam da sam u dobrim rukama. Posebno što bih želio da iskažem, pogotovo u protekle dvije tri sezone, kada je to krenulo malo nizbrdo bili su uz mene i ostali moji sponzori Hifa i BH Telecom. Za ostvarivanje vrhunskih rezultata potrebni su vrhunski finansijski uslovi", kazao je Tuka.

Njemu se na sceni pridružila i djevojka Amina s kojom će 12. oktobra stupiti u brak. 

Vijeće ministara BiH donijelo je danas odluku o dodjeli 20.000 KM Amelu Tuki za osvajanje srebrene medalje. 


(NAP/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.