13.10.2019. 10:55
0
Verstappen i Leclerc se opet sudarili: Sramota je da se to događa
Finac Valtteri Bottas pobijedio je danas u Suzuki na Velikoj nagradi Japana. Drugi je bio Sebastian Vettel, a treći Lewis Hamilton.

Mercedes je osigurao šestu uzastopnu titulu najboljeg konstruktora, no glavna priča opet su bili Max Verstappen i Charles Lecler. Mladi vozači Red Bulla i Ferrarija sudarili su se već u drugom zavoju zbog čega je Nizozemac morao odustati od utrke. Verstappen je s vanjske strane pokušao prestići Leclerca, koji je očajno startao, Red Bull je nakon sudara s Ferrarijem morao odustati.

Slična stvar dogodila se u Austriji, ali je tada deblji kraj izvukao Leclerc.

"Iz čista mira se zabio u mene. Ja nisam mogao ništa drugo napraviti, a svi mi znamo što se događa kad izgubiš downforce. Zna to i Charles, dovoljno je iskusan. Nije mi jasno kako suci odmah nisu pregledali snimku nego su to učinili tek nakon utrke. Ne znam što je Leclerc morao napraviti da dobije kaznu koju je zaslužio. Ja volim agresivno utrkivanje, ali ovo nije bilo agresivno nego neodgovorno. Sramota je da se to događa", rekao je ogorčeni Verstappen nakon utrke, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.