23.3.2020. 11:24
0
Japanci tvrde da su male šanse da se održi Olimpijada u Tokiju
Japanski premijer Shinzo Abe prvi put je javno rekao da bi zbog pandemije koronavirusa moglo doći do odgađanja Olipijskih igara u Tokiju.

Abe je do sada tvrdio da je prerano govoriti o otkazivanju tog velikog sportskog događaja, koji je na rasporedu krajem jula i početkom augusta, međutim promijenio je mišljenje najvjerovatnije zbog velikog pritiska nacionalnih saveza, prenosi STA.  

- Gledajući sve okolnosti, teško je da ćemo uspjeti održati Olimpijadu. Zdravlje sportista mora biti na prvom mjestu i zbog toga ćemo morati odgoditi igre. Ipak, konačnu odluku će donijeti Međunarodni olimpijski komitet - rekao je Abe. 

Međunarodni olimpijski komitet u nedjelju je održao telefonsku konferenciju na kojoj su članovi Izvršnog odbora odredili da će konačna odluka o eventualnom odgađanju Olimpijade biti donesena za četiri sedmice. Pri tome su isključili opciju potpunog njenog otkazivanja.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.