10.8.2020. 9:19
0
Srce šampiona i kako je Max pobijedio Mercedese: Neću da sjedim skrštenih ruku kao kakva baba!
Jučer je održana još jedna utrka na Silverstoneu u Formuli 1, a službeni naziv utrke je bio VN 70. godišnjice F1 na Silverstoneu.

Piše: Haris Ahbabović

Nakon pobjede Lewisa Hamiltona od prošle sedmice i velike drame u posljednja dva kruga, ove sedmice pobjedu je odnio fantastični Max Verstappen, vozač Red Bulla.

Mladi Holanđanin je danas u potpunosti izdominirao ispred vozača Mercedesa, te je na kraju apsolutno zasluženo slavio na Silverstoneu. Startovao je sa četvrte pozicije, a na kraju je pobijedio. Naravno, treba dodati, osim Maxove maestralne vožnje, i sjajnu strategiju njegovog Red Bulla.

Drugo mjesto je osvojio Lewis Hamilton, dok je treći bio njegov timski kolega, Valtteri Bottas.

Kada su iz Red Bulla putem radija poručili Maxu da malo uspori i da čuva gume koje se prebrzo troše, mladi Holanđanin je ponudio sjajan odgovor:

"Ovo nam je jedina šansa da se približimo Mercedesima. Neću da sjedim skrštenih ruku kao kakva baba", poručio je Max.

Na kraju se njegov agresivni pristup isplatio, te je Max došao do svoje devete pobjede u karijeri.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.