14.8.2020. 20:42
0
Tuka osvojio deveto mjesto u Monaku
Bosnaskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je deveto mjesto u utrci na 800 metara na Mitingu Dijamantske lige u Monaku.

Tuka je ostvario rezultat 1:45.97 što je dobro vrijeme s obzirom na to da je najboljem bh. atletičaru ovo bila prva utrka u sezoni na ovoj dionici te da još nije u optimalnoj formi.

Tuka je uoči ovog takmičenja najavio da su prve utrke u sezoni najteže i da je veoma teško ući u formu kada nema takmičenja. Stoga očekuje da će u narednim nastupima imati znatno bolje rezultate.

Prvo mjesto s najboljim rezultatom sezone (1:43.15) osvojio je svjetski prvak Amerikanac Donavan Brazier, ispred sunarodnjaka Brycea Hoppela (1:43.23) i Kanađanina Marca Aropa (1:44.14), koji su istrčali lične rekorde.


(Fena)

 

Amel Tuka
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.