25.10.2020. 15:13
0
Utkin uvjeren da će se Khabib opet boriti: Desit će mu se ono što i svima
Khabib Nurmagomedov je sinoć u Abu Dabiju još jednom odbranio svoj pojas UFC lake kategorije i u spektakularnoj borbi pobijedio Justina Gaethjea.
Završio ga je tianglom u drugoj rundi, a nakon velike pobjede objavio je kraj karijere.

Khabib je danas top tema u svijetu sporta, a mnogo se priča i o njegovom oproštaju.

Ima i onih koji smatraju da će se on ipak još boriti, pošto su mu tek 32 godine, a jedan od njih je i ruski novinar Vasily Utkin.

Utkin predviđa da će se Khabibu desiti ono što se dešava svakom borcu po završetku karijere – da će se osjećati loše bez borbi i da će se vratiti.

“Siguran sam da će se Khabib vratiti. Tačno je da je objasnio svoje povlačenje i da je obećao majci. Sve majke vole svoju djecu. Međutim na dan kada Khabibova majka vidi da je njenom sinu loše bez borbi, on će se sigurno osjećati loše jer se to dešava svakom sportisti, ona će se predomisliti. Onda će mu dozvoliti da se vrati. Onda će ići u 30. borbu u čast oca”, poručio je Utkin.

On smatra da se borba neće desiti zasigurno, ali ne dovodi u pitanje povratak Nurmagomedova.

“Neće to biti promjena odluke, to će biti nastavak Khabibovog odnosa sa porodicom, koji je, kao što smo vidjeli je veoma veoma poseban. Vječno će se sjećati Abdulmanapa”, zaključio je Utkin.

Nurmagomedov inače ima svih 29 pobjeda u UFC karijeri i nikada nije izgubio, a dosta se govorilo da bi on mogao da uđe u ring sa Floydom Mayweatherom.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.