22.1.2021. 15:06
0
Stravičan pad švicarskog skijaša na najizazovnijoj utrci Svjetskog kupa
Na legendarnoj stazi Strief u austrijskom Kitzbühelu danas se vozila utrka spusta u Svjetskom kupu za skijaše, a obilježena je strahovitim padom švicarskog skijaša Ursa Kryenbühla.

Streif je staza koja se smatra najzahtjevnijom i najizazovnijom u Svjetskom kupu. Prvo je pao Amerikanac Ryan Cochran-Siegle i glavom probio zaštitnu mrežu, ali je srećom prošao samo s povredom ramena.

Nakon toga je uslijedio stravičan pad Švicarca u ciljnoj ravnini. Letio je skoro 50-ak metara, izgubio je kontrolu i glavom udario u stazu, nakon čega je ostao nepomično ležati.

Helikopterom je prebačen u lokalnu bolnicu, a utrka je prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta.




(Admir Oručević)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.