27.2.2021. 22:03
0
Piotr Zyla svjetski prvak, Granerud ostao bez medalje
Poljak je pobijedio rezultatom 268.8. Veliku zalihu ostvario je u prvoj seriji u odnosu na konkurenciju skočivši čak 105 metara, a i u drugoj je bio solidan.
Poljski takmičar Piotr Zyla osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u ski skokovima u Obersdorfu, prenio je Avaz.

Poljak je pobijedio rezultatom 268.8. Veliku zalihu ostvario je u prvoj seriji u odnosu na konkurenciju skočivši čak 105 metara, a i u drugoj je bio solidan. Samo je Norvežanin Halvor Egner Granerud bio bolji od njega.

Granerud je zahvaljujući izuzetno slaboj prvoj seriji ostao bez medalje i završio je kao četvrti. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Nijemac Karl Geiger sa 265.2, dok se na posljednjem stepeniku pobjedničkog postolja našao Slovenac Anže Lanišek sa 261.5 i donio treću medalju Sloveniji u ski skokovima na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Mirza Kadić


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.