14.3.2021. 11:40
0
Rukometni Zmajevi danas u Bugojnu dočekuju Austriju
Priliku da nadoknade propušteno i ostanu u igri, bh. rukometaši predvođeni novim selektorom Ivicom Obrvanom, imat će protiv Austrijanaca.
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Bugojnu protiv selekcije Austrije igra četvrti susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. 

U  prve tri utakmice rukometaši BiH nisu ostvarili očekivane rezultate, zbog čega je smijenjen selektor Bilal Šuman.

Nakon uvodnog poraza od Njemačke, u dvomeču sa  Estonijom, direktnim konkurentom za drugo mjesto u grupi, bh. tim je zabilježio pobjedu i poraz uz negativnu gol razliku, čime je znatno umanjio šanse za nastup na evropskoj smotri.

Priliku da nadonkade propušeno i ostanu u igri bh. rukometaši, predvođeni novim selektorom Ivicom Obrvanom, imat će samo ukoliko danas savladaju Austrijance. 

- Nadam se da ćemo biti dovoljno spremni, fokusirani i motivirani da zabilježimo pobjedu - rekao je Obrvan, koji u ovom odlučujućem susretu neće moći da računa na ključne igrače Marka Panića i Ivana Karačića.

BiH nakon tri utakmice ima dva boda i zauzima drugo mjesto u grupi, a isti učinak imaju Austrija i Estonija, koja ima i utakmicu više. Njemačka je vodeća s osam bodova iz četiri meča.

Susret BiH - Austrija počinje od 17.00 sati. 


(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.