28.3.2021. 20:02
0
F1: Drama Bahreina pripala Hamiltonu
Prava drama viđena je na prvoj trci sezone u Formuli 1 u Bahreinu, a do pobjede je na kraju ipak došao Lewis Hamilton.

Vodio je Hamilton većim dijelom trke nakon što je Max ispustio vodeću poziciju koju je imao na startu.

Nakon nekoliko grešaka Britanca u finišu Verstappen hvata priključak, a tri kruga prije kraja i preuzima lidersku poziciju. Ipak, zadržao ju je samo nekoliko krivina pošto je prilikom zaobilaženja Hamiltona na kratko sišao sa staze, te mu je naređeno da vrati poziciju Britancu…

Do kraja Hamilton nije imao problema da zadrži prvo mjesto, te je slavio. Verstappen je završio drugi, a treći je Valtteri Bottas. Slijede Lando Norris i Sergio Perez, a na šestom mjestu je Ferrarijev Chalers LeClerc, piše SCsport.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.