6.1.2024. 12:01
0
Anthony Joshua borit će se s Francisom Ngannouom
Ovih dana u borilačkim sportovima sve je u znaku čekanja što je iduće za Filipa Hrgovića, a sada znamo da to nije Anthony Joshua.

Naime, u petak navečer potvrđeno je da će se Britanac boriti s Francisom Ngannouom.

Vijest je potvrdio Turki Alalshikh, a prenijeli su je poznati novinari Ariel Helwani i Michael Benson.

Borba će se održati u saudijskom Rijadu i trajat će 10 rundi. MMA Junkie javlja da je datum borbe 9. marta, a službenu potvrdu ćemo dobiti na press konferenciji u Londonu ovog mjeseca.

Ngannou je najveću svjetsku MMA organizaciju napustio kao aktivni prvak jer mu nisu odgovarali finansijski uvjeti koje mu je predsjednik Dana White)ponudio. Vjerovao je da drugdje može zaraditi puno veći novac, posebno u boksu, i taj mu se potez isplatio jer je 28. oktobra skoro pobijedio kralja teške kategorije Fjurija i time se doveo u sjajnu poziciju kao vrlo poželjan suparnik za sve boksače u vrhu svjetskih ljestvica.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.