29.3.2016. 15:39
0
Ovo su najopasniji gradovi na svijetu, a Beograd je na drugom mjestu
U posljednje vrijeme sve se više čuje o napadima širom Evrope, pa nije ni iznenađujuće da su građani zabrinuti za svoju sigurnost. Američka konsultantska kompanija Mercer napravila je istraživanje u kojim je gradovima najbolje živjeti, ali i koji su gradovi najopasniji za život.

Prvi na listi najopasnijih gradova je Kijev, prije svega zbog velike korupcije, nasilnih protesta koji su završili sa žrtvama, ali i čestih nereda na ulicama, piše Deutsche Welle.

Prema njihovom istraživanju, Beograd je samo malo manje opasan i našao se na drugom mjestu. Pišu kako su korupcija i potkupljivost do te mjere rašireni da su krađe i vandalizam raširena pojava, pa je glavni grad Srbije u top tri opasnih gradova. 

Na listi su se  našli i neke dobro poznate destinacije poput Rima i Pariza, a Barcelona se našla na listi zbog velikog rasta krađa pa je dobila i nadimak "svjetske prijestolnice lopova".

Evo i  ukupne liste najopasnijih gradova:

1. Kijev
2. Beograd
3. Sofija
4. Bukurešt
5. Zagreb
6. Riga
7. Tallin
8. Atena
9. Varšava
10. Budimpešta
11. Belfast
12. Rim
13. Madrid
14. Milano
15. Barcelona
16. Pariz

(Nedim Pobrić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.