15.12.2015. 20:46
0
Kolinda Grabar-Kitarović: Ne postoji toliko potrebno zajedništvo
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović okončala je treći krug konzultacija za imenovanje mandatara nove vlade, nakon čega se pokazalo da nitko ne raspolaže s dovoljnom većinom za mandatara od strane izabranih zastupnika 8. saziva Hrvatskog sabora.
Treći krug konzultacija s predsjednicom je započeo jučer zajedničkim sastankom s predstavnicima Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste koje zajedno imaju 115 mandata.

"Pokušavala sam napraviti taj iskorak i pronaći dodirne točke između dviju političkih grupacija koje su dobile gotovo 70 posto glasova hrvatskih birača. Nažalost, pokazalo se da ne postoji prostor za dogovor i u ovom trenutku toliko potrebno zajedništvo", izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je dodala kako to zajedništvo ne bi značilo jednoumlje, nego prepoznavanje potrebe da se građanima pokaže kako političari imaju snage prevladati razlike za dobrobit države i odgovornost za rješavanje najtežih pitanja.

"Hrvatskoj treba odgovornost, razboritost i poniznost. Nadam se da će se ipak u sljedećim danim pronaći dovoljno mudrosti kako bi se što prije oformila nova hrvatska vlada. Vremena je sve manje", poručila je predsjednica u javnom obraćanju.

Istaknula je kako neće dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive negativne posljedice po stabilnost države.

Neću nikom dopustiti da se poigrava našom državom, kazala je predsjednica, pozivajući se na zaštitu Ustava i povjerenoj joj funkciji predsjednice države.

Četvrti krug konzultacija predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je sazvala u utorak 22. prosinca ujutro.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.