20.4.2016. 21:29
2
Zbog izjave da je Hrvatska bila agresor na BiH, Pusić gubi podršku u trci za generalnog sekretara UN
Zastupnik Mosta u Saboru Hrvatske Miro Bulj rekao je da Vesna Pusić ne zaslužuje biti hrvatski kandidat za generalnog sekretara UN, jer je, tvrdi Bulj, Pusić nametnula tezu da je Hrvatska bila gresor na Bosnu i Hercegovinu tokom rata.

- Zbog njene teze, Hrvatska i njeni građani u posljednjih 20 godina trpe nemjerljive štete. Vesna Pusić nema legitimitet nigdje u svijetu prestavljati Republiku Hrvatsku! – napisao je Bulj na svom Facebook profilu, prenosi Patria.

I saborski zastupnik HSP AS-a i glavni sekretar te stranke Pero Ćorić izjavio je da se pravaši spremaju uputiti pismo stalnim članicama Vijeća sigurnosti i obavijestiti ih da hrvatska kandidatkinja za generalnog sekretara UN-a Vesna Pusić ne zavrjeđuje tu dužnost, a upravo zbog zbog toga što je 2001. godine izjavila da su Hrvati izvršili agresiju na BiH. 

- Prije bih dignuo ruku na sebe, nego za Vesnu Pusić - rekao je Ćorić Hini.

HSP AS tvrdi da će njihovu inicijativu podržati zastupnici Domoljubne koalicije, kao i Mosta, piše Patria.


Anesa Agović

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.