2.8.2019. 11:39
0
Ovo je taksista Igor Nađ koji je sinoć u masakru ubio šest ljudi, među kojima je i dijete: Igor je dilao drogu, ali se Maja nikad nije žalila na njega!
FOTO: Jutarnji list
U Novom Zagrebu, u kući u Cimermanovoj ulici, u naselju Kajzerica, sinoć se oko 21:30 sati dogodio stravičan masakr u kojem je hladnokrvno ubijeno šest osoba.

Preživjela je samo dvomjesečna beba koja nije povrijeđena. Među ubijenima su dvojica muškaraca, tri žene i desetogodišnje dijete. Ubica, kojeg je policija identifikovala kao 36-godišnjeg taksistu Igora Nađa, je potom pobjegao sa mjesta masakra, a kada ga je policija okružila i kada ga je pokušala uhapsiti, on je u 04:00 sata ujutro izvršio samoubistvo.

Policija je danas na press konferenciji otkrila detalje o ubici, ali i o žrtvama. Ubica je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina i zove se Igor Nađ. S jednom od žrtava imao je bebu koja je rođena krajem maja ove godine i koja u masakru nije ubijena.

Ubio dvije sestre, roditelje i dječaka

Kako saznaje zagrebački Index, ubijena je 34-godišnja Maja Rogi Tojagić-Đan s kojom je ubica bio u vezi i imao dvomjesečnu bebu. Bili su zaručeni. Ubijena je i njezina sestra Josipa i 10-godišnji sin, te njezini roditelji Dragomir i Filjke.

Index saznaje i kako je 10-godišnji dječak, Majin sin, svega 15 minuta prije masakra školskom prijatelju slao poruke na WhatsApp. 

"Kad se vraćaš s mora, ja se dosađujem", napisao je nesretni dječak sinoć u oko 21:15 sati.

Bivša kolegica ubijene Maje za televiziju RTL je kazala:

"Maja je bila dobra cura i dobra kolegica. Radile smo u jednom salonu za masažu. Igor je dolazio njoj na masažu i tako je započela njihova veza. Ona je bila rastavljena i imala je dijete. O djetetu je stvarno brinula kao prava majka. Za Igora znam da se bavio drogom i da je dilao drogu. Maja se nikada nije žalila na njega, ali to je bio početak njihove veze".

"Ne znam šta se u međuvremenu događalo jer nismo bile u kontaktu. Sestru joj nisam poznavala. Ne znam je li beba koja je preživjela njezino i Igorovo dijete jer je ona stavljala jako puno fotografija sebe i svog sina na Facebook tako da čisto sumnjam da se ne bi fotografirala i s bebom. Ali, to ne mogu sa sigurnošću tvrditi"
, kazala je za Vijesti.hr I.A. koja je željela stati anonimna.


Ubijena Maja Rogi Tojagić-Đan (Foto: Facebook)

Policija otkrila detalje masakra

"Na mjestu događaja je pronađeno šest mrtvih osoba. Dva muškarca, tri žene i dijete", rekli su iz policije ono što se sinoć znalo.

"Došli smo do podatka da bi se jedna osoba mogla dovesti u vezu s počinjenjem ovog djela. Ta osoba je povezana s jednom od žrtava zajedničkim djetetom", rekli su iz policije na press konferenciji.

"Nakon što smo saznali kojim se vozilom ta osoba udaljila, krenulo je intenzivno traganje. Negdje oko 03:30 na području Brezovice locirani su vozilo i počinitelj. On je nakon poziva na predaju počinio samoubistvo", rečeno je u policiji. Iz policije su dodali da još nisu otkrili motiv ovog neviđenog zločina.

Iz policije su otkrili da je zajedničko dijete počinitelja i žrtve dvomjesečna beba. Dodali su da ranije nije bilo prijetnji počinitelja žrtvi.

"2016. godine je evidentiran za prekršaj zbog kršenja reda i mira na Trešnjevci", rekla je policija.

Ubica Igor Nađ je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina. Iz policije su rekli kako ranije nije bilo porodičnog nasilja ranije od strane ubice Igora Nađa.