25.8.2019. 11:29
0
Izgorio turistički kompleks "Etno House" na Plitvicama
FOTO: 24sata.hr
Središnji objekt turističkog kompleksa Etno House u Plitvica Selu u potpunosti je izgorio u jučerašnjem požaru, kao i štala u obližnjem selu Vrpile kod Korenice, rekao je u nedjelju županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović.

Policijski očevidi tijekom dana trebali bi potvrditi sumnje na grom kao uzrok požara, u Vrpilima sigurno, a vjerojatno i u Plitvica Selu, rekao je Ostović Hini.

Pojasnio je i da nije uobičajeno da na požar jednog objekta kao u Plitvica Selu dođe 17 vozila s 41 vatrogascem, ali da je razlog tomu bio što tamo nema hidrantske mreže, pa je bilo potrebno puno cisterni jer je nadopunjavanje vozila vodom bilo vrlo ograničeno.

Prilikom intervencije lakše su ozlijeđena dvojica vatrogasaca, koji su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni kućama.

Što se tiče velikog drvenog turističkog objekta on je u potpunosti izgorio, a samo zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca nisu se zapalili drugi objekti, sagrađeni u neposrednoj blizini središnjeg objekta u kojem je osim soba bilo i postrojenje za grijanje i restoran.

Ostović kaže kako se iz snimaka vidi da je požar planuo u krovištu te da takvom drvenom objektu ne bi bilo spasa ni da su vatrogasci kojim slučajem već bili na mjestu događaja.

U požaru na seoskom imanju u Vrpilu vatrogasci su spasili bika, krave, telad, preko tri tisuće bala sijena i dio uroda pšenice te obiteljsku kuću. O kakvom je uspjehu riječ, kaže vatrogasni zapovjednik, govori i podatak da su se već bile rastopile rolete na prozorima kuće, od blizine vatre i visoke temperature.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.