31.8.2019. 19:30
0
Grabar Kitarović: Srpski tenk nikad više neće ući u Vukovar, velikosrpska agresija je propala
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je večeras da je “velikosrpska agresija” na Hrvatsku poražena i poručila da nikada više ni jedan jedini srpski tenk neće ući u Vukovar.

“Velikosrpska agresija je propala, ona je poražena. Međutim, svima onima koji danas prijete Hrvatskoj želim vrlo jasno da kažem da nikada više ni jedan jedini srpski tenk neće više ući u Vukovar. Neka se niko time ne zavarava”, rekla je Grabar-Kitarović za Dnevnik HRT, prenosi N1.

Ona je kazala da je “velikosrpska agresija, nažalost, zabilježena krvavim slovima u hrvatskoj istoriji” i dodala da Hrvatskoj lekcije svakako neće dijeliti država koja se nije suočila sa sopstvenom istorijom.

Grabar Kitarović je rekla i da ju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić molio, a ne samo tražio od nje, da ne koristi termin “velikosrpska agresija”, ali da mu molba nije uslišena.

Ona je je reagovala na prošlonedjeljnu Vučićevu izjavu da je od nje tražio da se ne koristi stalno taj izraz jer to više nema smisla, i navela da je “u diplomatskim odnosima i diplomatskoj korespondenciji veoma, veoma neprimjereno i nedopustivo prepričavati sadržaj razgovora u četiri oka”.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.