17.9.2019. 15:03
0
Isplivao novi snimak maltretiranja djevojčice: Vršnjačko nasilje traje godinama
Novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja, koje se navodno desilo u Zemunu, pokazuje da je to "praksa" među djecom koja traje godinama. Pojavio se snimak na Instagram grupi namjenjenoj sprečavanju nasilja među vršnjacima. Na snimku se vidi kako maloljetnica čupa, pesniči, obara na zemlju i šutira slabiju od sebe, dok drugovi sve to mirno gledaju, piše Kurir.

Tik nakon smjene direktora srednje škole u Barajevu koji nije na vrijeme prijavio saznanje da u njegovoj nadležnosti postoji vršnjačko nasilje, kao i posle podizanja krivičnih prijava za nasilničko ponašanje protiv I.O. (15) i D.I. (14), koje su šamarale A.M. (15), koja je tom prilikom zadobila i povredu, isplivao je novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja. Sve se navodno odigralo u Zemunu, a na nadležnim organima je da riješe i ovaj, kao i svaki sljedeći slučaj, dok se mi nadamo da će ih biti sve manje.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama maloljetnica fizički napada djevojčicu približno istog uzrasta, ali očigledno slabiju od sebe. Još jedan primjer nasilja u koji se navodno desio u školskom dvorištu je uznemirio već zabrinute roditelje, koji se pitaju šta se to dešava.

Ljudi koji vide ovakve snimke su zgroženi i uglavnom krive loše roditeljsko vaspitanje, ali i nereagovanje društva na adekvatan način na vršnjačko nasilje.

Video možete vidjeti OVDJE.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.