20.9.2019. 13:30
0
Odbačene optužbe protiv bivšeg ministra za krijumčarenje droge
Sud u Albaniji odbacio je optužbe protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Saimira Tahirija za krijumčarenje droge, ali ga je osudio uvjetno na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Tužilac je zahtijevao kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, tokom suđenja održanog pod pritiskom EU da bi se Tirana suprotstavila korupciji i krijumčarenju droge.

Tahiriju, koji je bio prinuđen da podnese ostavku 2017., neće biti dozvoljeno da vrši zvanične funkcije u sljedeće tri godine.

On je rekao da će uložiti žalbu na presudu, ali je pozdravio odluku suda o oslobađanju od optužbi, kojom je sud, kako kaže, dokazao da on "nije kriminalac, krijumčar niti član kriminalne organizacije".

Iz suda nisu saopćili na šta se odnosila presuda o zloupotrebi položaja, javio je AFP.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.