17.10.2019. 18:04
0
Robija srpskim Pink panterima zbog krađe nakita vrijednog 600.000 evra
Trojica srpskih "Pink Pantera" koji su 2017. godine opljačkali dvije zlatare u Cirihu i Luganu iz kojih su ukrali satove i nakit vrijedan više od 600.000 eura, osuđeni su na ukupno 15 godina robije.

Švajcarski mediji nisu prenijeli imena osuđenih, ali su podsjetili na koji način je došlo do pljačke.

"Naoružani razbojnici su u februaru 2017. godine ušli u juvelirnicu 'Rindermarket' u starom Cirihu i sa nekoliko udaraca savladali radnika. Oni su ga zatim oblijepili trakom i vezivali mu ruke. Isto to su uradili i mušteriji koja je u tom trenutku bila u radnji", navode tamošnji portali.

Oni su iz zlatare pobjegli sa 68 luksuznih satova, čija je vrijednost procijenjena na 330 hiljada eura.

"Isti Panteri su u aprilu te godine upali u juvelirnicu u Luganu. Ponovo su na sličan način savladali i onesposobili radnika i oteli nakit vrijedan 286.000 eura. Prilikom bjekstva, policija im je prepriječila put, ali su oni nasrnuli i povrijedili jednog policajca prije nego što su uhapšeni", naveli su mediji.

Inače, dvojica pljačkaša koja su učestvovala u oba razbojništva su dobro poznati i srpskoj policiji. Interesantno je da je jedan od njih sin bivšeg srpskog sportiste, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.