17.10.2019. 20:47
0
Pjevačica Rada Kecman uhapšena: Pripremala likvidaciju, a u stanu krila arsenal oružja
Pjevačica iz Srbije Radojka Kecman uhapšena je zajedno sa državljaninom Švedske S. Ž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i zaplijenili veću količinu oružja i municije.

Policija je pretresom stana u Novom Sadu koji koristi Rada pronašla dvije automatske puške, a pretresom stana u Bajmoku koji koristi S.Ž. pronađeno je 11 automatskih pušaka, 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje sa deset prigušivača i veću količinu municije različitog kalibra, prenosi Kurir.rs.

- Jedna od zaplijenjenih pušaka bila je premazana bijelim lakom, kojim kriminalci mažu oružje kako bi ono, poslije zločina, bilo lakše zapaljeno. Lak mu pomaže da brže izgori, a najčešće se maže tokom pripreme za ubistvo. Zbog toga, istražitelji vjeruju da je akcija ubistva bila pri kraju, ali se još uvijek provjerava ko je trebalo da bude meta - kaže sagovornik.

Otkriva i da se sumnja da su pjevačica i njen prijatelj bili dio kriminalne grupe. 

- Dokazi prikupljeni do sada ukazuju da su oni čuvali oružje za nekoga - otkriva.

Prema riječima našeg sagovornika, zasad se vjeruje da iz oružja koje je pronađeno u stanovima koje su osumnjičeni koristili nisu izvršene likvidacije.

- Oružje je novo. Ipak, ono će biti poslato na vještačenje kako bi se vidjelo da li je i ko još bio u kontaktu s njim - dodaje sagovornik.

Policija je takođe pronašla i više mobilnih telefona i laptop. Osumnjičenima je određeno zadžavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.



 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.