18.11.2019. 11:50
1
Hrvatska se prisjeća najbolnijih dana Vukovara
Cijela Hrvatska prisjeća se u ponedjeljak, na 28. obljetnicu sloma obrane Vukovara, najbolnijih dana tog grada heroja, a kolone hodočasnika slijevaju se od ranih jutarnjih sati prema bolnici gdje će u 10 sati započeti komemorativni program "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta".

 U ranim jutarnjim satima djeca vukovarskih osnovnih škola upalila su više od 3.000 lampiona duž 5,5 kilometara dugog Križnog puta od Opće županijske bolnice Vukovar i Bolnice ratnih veterana do memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

 Tijekom gotovo tromjesečne opsade Vukovara stradalo je 2.717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

 Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta" sudjelovat će i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

 Državni vrh će se pridružiti Koloni sjećanja, koja u 12,15 sati stiže na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata. Ispred Spomen-obilježja žrtvama iz Domovinskog rata molitvu za vukovarske žrtve predvodit će Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit nakon čega će biti odane počasti žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

 Misu za sve pokojne i nestale u Domovinskom ratu u 13 sati predvodit će mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, prenosi Hina.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.