21.11.2019. 21:54
0
Pavić o aferi "ruski špijun": NATO akcija protiv Rusije zbog S-400
Navodna afera sa "ruskim špijunom", bez sumnje je udar elemenata NATO struktura na državu Srbiju i pokušaj njene destabilizacije.

Ovo je za Sputnjik izjavio politikolog Aleksandar Pavić, koji ocjenjuje da je najvjerovatnije neposredni okidač za sve bila posljednja zajednička vojna vježba sa Rusijom.

"Za potrebe te vježbe je ruski PVO sistem S-400 iznenada osvanuo u Srbiji, izazivajući konsternaciju ključnih NATO centara. Dovoljno je samo vidjeti ko je prvobitno objavio senzacionalni video, da znamo s kim imamo posla. Riječ je o bugarskom novinaru Hristu Grozevu, inače saradniku britanskog portala 'Bellingcat', specijalizovanog za širenje antiruske i pro-NATO propagande, između ostalog i laži o ruskom učešću u rušenju malezijskog aviona iznad Ukrajine 2014 i navodnom trovanju Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj 2018. godine", rekao je Pavić.

Osnivač "Bellingcata" je, navodi Pavić, Eliot Higgins, inače višegodišnji saradnik Atlantskog savjeta - tink-tenka tijesno povezanog sa NATO-om.

"On se prethodno ’proslavio‘ kao bloger koji je raskrinkao navodnu upotrebu hemijskog oružja sirijske vojske u Guti 2013, što je trebalo da posluži kao okidač za američku vojnu intervenciju u toj zemlji. Kasnije je Higinsovo izveštavanje razobličio, između ostalih, poznati američki istraživački novinar Simor Hersh, kao i grupa naučnika sa Massachusettsovog instituta za tehnologiju, od kojih je jedan javno rekao da Higgins 'nema pojma o čemu priča', zaključio je Pavić, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.