11.12.2019. 17:57
0
Manijak u Hrvatskoj razvozio djecu s posebnim potrebama: Djevojčicu ostavljaju posljednju pa je seksualno zlostavljao
Županijski sud u Zagrebu osudio je na četiri godine i šest mjeseci zatvora 61-godišnjaka zbog seksualnog zlostavljanja djevojčice s posebnim potrebama mlađe od 15 godina.

Nepravomoćno je proglašen krivim za tri krivična djela - spolnu zloupotrebu djeteta mlađeg od 15 godina, bludne radnje te upoznavanje djece s pornografijom.

Manijak je 2017. i početkom 2018. godine povremeno prevozio djecu s posebnim potrebama do škole i kućama na širem zagrebačkom području. Osuđeni je iskorištavao situaciju na način da je svu drugu djecu razvezao kućama nakon škole dok je tada 14-godišnju djevojčicu ostavljao posljednju. Kada su tako ostajali sami, najprije je pokušavao pridobiti njezino povjerenje nudeći joj razne darove, kupovao joj je sladoled, vodio je po trgovačkim centrima i slično. A onda ju je počeo seksualno iskorištavati, prenosi Avaz. 

Njezina pomajka pronašla je kod nje mobitel koji joj je dao vozač, a usto je primijetila i da se dijete sve češće vraća kući sa zakašnjenjem te je o tome razgovarala s učiteljicom. Na koncu je i djevojčica, kada je shvatila da vozač od nje traži i spolni odnos, sve ispričala učiteljici, koja je odmah alramirala nadležne službe. Tako je vozač prošle godine završio u istražnom zatvoru, gdje je proveo narednih osam mjeseci.

Pored spomenute zatvorske kazne, izrečene su mu i posebne mjere zabrane približavanja na manje od 100 metara školama, vrtićima i svim drugim ustanovama u kojima se okupljaju djeca, a ne smije ni kontaktirati žrtvu.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.