17.12.2019. 10:20
0
Luan Hasanaj, koji je ubio policajca u Crnoj Gori, ima debeli policijski dosje: Albanci ga traže zbog ubistva i pokušaja ubistva
Državljanin Albanije Luan Hasanaj (43) osumnjičen je da je na svirep i podmukao način u nedjelju ubio službenika granične policije na dužnosti Milutina Lekovića (41).

Sa Hasanajem je uhićen njegov brat Lulzim (49) i majka Nora (67),prenosi Radio i Televizija Crne Gore. 

Svi su iz mjesta Koplik blizu Skadra i nelegalno su ušli u Crnu Goru.

Oni su u ponedjeljak oko 15.30 sati privedeni u Više državno tužiteljstvo gdje im je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata nakon čega će biti sprovedeni sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Osumnjičeni koji se terete za ubojstvo policajca Lekovića imaju policijske dosjee i njih albanske vlasti potražuju za teška kaznena djela. Iz policije navode da Luana Hasanaja istražitelji iz Albanije potražuju zbog kaznenog djela ubojstvo s umišljajem i pokušaj ubojstvo i kaznenog djela nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi Albanije odredili mjeru sigurnosti „kazna zatvora“.

Njegovog brata Lulzima potražuju na nacionalnoj razini od 2018. godine zbog kaznenog djela ubojstvo s umišljajem, zavjera u pokušaju i nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije.

I njihova majka Nora ima policijski dosje i za njom je raspisana potraga zbog kaznenih djela prijetnja.

Policajac Leković je podlegao ozljedama pet sati nakon ranjavanja. On je bio na dužnosti i priveo je albanske državljane zbog neposjedovanja osobnih dokumenata. Na putu od Igala do Herceg Novog, Luan Hasanaj je izvadio pištolj i sa zadnjeg sjedišta mu pucao u glavu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.