18.1.2020. 19:29
0
Bernardić: Jedini sam kandidat za predsjednika Vlade
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je da je on, kao predsjednik stranke, jedini kandidat za predsjednika Vlade Hrvatske.

Rad sadašnje vlade i premijera Andreja Plenkovića Bernardić je rekao da može opisati kao haos i korupciju.

On smatra da je najpoštenije prema građanima bilo da parlamentarni izbori budu što prije održani, prenose hrvatski mediji.

- Hrvatski sabor u ovom sastavu već odavno ne predstavlja volju građana, budući da je čak 28 zastupnika promijenilo svoje dresove. Na sceni je trgovačka koalicija sklopljena zahvaljujući kupljenim mandatima u Saboru - rekao je Bernardić.

Bernardić je rekao da su u SDP-u spremni za izbore kad god budu raspisani u ovoj godini, a za moguće koalicione partnere naveo je stranke iz Antikorupcionog savjeta, HSS, HSU i Snaga, koje su podržavale SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.