8.4.2020. 20:55
0
Zagrebački samit EU - Zapadni Balkan najvjerovatnije će biti održan video-vezom
Sastanak na vrhu članica Europske unije i zemalja Zapadnog Balkana, čije je održavanje bilo predviđeno za 6. i 7. maj u Zagrebu, najvjerovatnije će biti održan video-vezom u prikladnom terminu, kazao je u srijedu Hini glasnogovornik vlade Marko Milić.

U ovom trenutku je jasno da se zbog pandemije koronavirusa zagrebački sastanak na vrhu neće fizički održati 6. i 7. maja u Zagrebu kako je bilo planirano, rekao je Milić.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsjedavajući Vijeća EU, predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel i drugi partneri u konsultacijama su oko mogućnosti održavanja video konferencije u terminu koji bude najprikladniji, poručio je glasnogovornik Vlade RH.

Sastanak na vrhu EU - Zapadni Balkan planiran je kao cenralni događaj polugodišnjeg hrvatskog prdsjedavanja Unijom koje traje do 30. juna.

Hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU ranije je saopćilo kako je odlučilo najmanje do 15. maja odgoditi sve neformalne sastanke i konferencije koji su se trebali održati u Hrvatskoj kako bi se ograničilo širenje pandemije COVID-19 i ublažili njezini učinci.

Hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU odlučilo je odgoditi zagrebački samit i sve neformalne sastanke i konferencije koje su se trebale održati do 15. maja u Hrvatskoj kako bi se ograničilo širenje pandemije koronavirusa.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.