4.7.2020. 12:03
0
Vučić objavio nove brojke stradalih u Novom Pazaru: "Ja sam kriv, živ se pojedoh"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu prijepodne da je situacija u Novom Pazaru bolja nego juče, da je manje pacijenata u bolnici, ali i da su dvije osobe preminule, prenosi RTS.

"Ja sam kriv što sam poslije izbora išao u Moskvu i Bruxelles, živ se pojedoh. Da nisam sigurno bih ranije vojsku uključio i bilo bi manje problema u Novom Pazaru", rekao je Vučić na promociji novih dronova Vojske Srbije.


Doktor Mirsad Đerlek, koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, za RTS je rekao da ohrabruje blago poboljšanje u smanjenom broju novozaraženih. Pored liječenja pacijenata, kaže, pokušavaju i psihički da smire ljude.

"Razumijem sve, ovo je smrtonosna bolest, a ne vađenje zuba, pokušavamo da ih informišemo i spasimo dezinformcija", rekao je Đerlek i podsjetio da je cijela novopazarska bolnica u Covid režimu, osim ginekologije i hirurgije.

Đerlek napominje da se ostalim pacijentima ne uskraćuje zdravstvena zaštita, već se šalju u Novopazarsku banju, Kraljevo, Gornji Milanovac, Čačak.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.